Warmtepomp Hekendorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hekendorp? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Hekendorp.
warmtepomp-installateur-3467

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3467
Netnummer0182 (+31182)
Gas-verbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hekendorp

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn meerdere systemen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hekendorp heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hekendorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze vergelijker vind jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3467).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de paragraaf hierna ontdek jij bruikbare gegevens aangaande de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hekendorp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €18.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne CV-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.025 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Hekendorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hekendorp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door ISDE subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6200. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2800. De factuur wordt berekend a.d.h.v. specifieke factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €25600Passief koelen, erg duur
Water-water€13600 – €23300Beste rendement
Lucht-lucht€4300 – €6850Verwarmen en koelen
Lucht-water€4450 – €7325Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2075 – €6100Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hekendorp verbruikt ong. 1430 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schommelt tussen €210 tot €310. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €130 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€699
Buitenlucht2725kWh€482€217
Bodemwarmte1950kWh€343€356
Hybride1550 kWh + 450 M3€517€182

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hekendorp?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren meerdere zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oudewater?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Oudewater. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.oudewater.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hekendorp. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €525 tot ongeveer €2300. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hekendorp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1825.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ARTELMHP14RL24P312 KW€2500,-
MAXA Advantixi-HWAK/V4 1411 KW€2400,-
Alpha InnotecWZS 82H3M9 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hekendorp aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee verhinder je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!