Warmtepomp Harmelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Harmelen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een economische en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Op deze pagina check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Harmelen.
warmtepomp-installateur-3481

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook koelen is mogelijk
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Flinke subsidies

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode-regio3481
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Harmelen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit flink wat versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harmelen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Harmelen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze pagina ontdek jij eenvoudig installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3481).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Onderstaand doorzoek jij omvangrijke raadgeving omtrent alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Harmelen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.800 en €23.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.125 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Harmelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harmelen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6400. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op specifieke zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23200Passief koelen, erg duur
Water-water€15300 – €21200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4000 – €7300Relatief lage investering
Lucht-water€4200 – €6500Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2400 – €6250Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Harmelen gebruikt om en nabij 1300 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energie aanbieder als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €280 tot €320. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €185 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€702
Buitenlucht2750kWh€463€239
Bodemwarmte2075kWh€323€379
Hybride1500 kWh + 375 M3€498€204

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Harmelen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Woerden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Woerden. Het is een unieke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.woerden.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Harmelen. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €700 en kunnen oplopen tot €3000. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Harmelen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze zo’n €1550.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2225.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ARTELSHP4RL244 KW€1700,-
MAXA Advantixi-HP 013522 KW€3500,-
Alpha InnotecWZS 42K3M6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Harmelen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!