Warmtepomp Zegveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Zegveld? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €210,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van allerlei factoren. Hierna ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zegveld.
warmtepomp-installateur-3474

 • Minder CO-2 belasting
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode-regio3474
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomgebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zegveld

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verschillende versies. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zegveld kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zegveld? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze website doorzoek je waardevolle verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3474).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand bekijk jij toepasbare info met betrekking tot actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Zegveld kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €12.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.100 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Zegveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zegveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2400. De totaalprijs wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27800Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17500 – €23600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4750 – €6725Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3800 – €6050Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2425 – €6950Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zegveld gebruikt ong. 1300 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €385. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €195 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1050m3€701
Buitenlucht2575kWh€456€245
Bodemwarmte1650kWh€315€386
Hybride1400 kWh + 600 M3€491€210

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zegveld?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We hanteren een aantalvereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw traditionele HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Woerden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan je profiteren van een speciale groene lening van je gemeente Woerden. Het is een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.woerden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zegveld. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €850 en lopen op tot wel €3200. Interesse naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Zegveld (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ARTELMHP16RL24P313 KW€2600,-
MAXA Advantixi-HP 012516 KW€2900,-
Alpha InnotecWZS 122H3M14 KW€3200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Zegveld aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!