Warmtepomp Oostvoorne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Oostvoorne? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €240,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Oostvoorne.
warmtepomp-installateur-3233

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige oplossing
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3233
Netnummer0181 (+31181)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oostvoorne

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er zijn verschillende systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostvoorne kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Oostvoorne? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je zonder moeite warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3233).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Verderop vind jij waardevolle info met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oostvoorne kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €24.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.000 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Oostvoorne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostvoorne

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, het resulteert in een significant lagere energierekening. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5500. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3100. De totaalprijs wordt berekend door verschillende zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24000Passief koelen, hoge investering
Water-water€13900 – €23000Beste rendement
Lucht-lucht€4000 – €6650Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5500 – €6050Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2525 – €6800Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oostvoorne verbruikt circa 1590 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €210 tot €395. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €185 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€653
Buitenlucht2525kWh€424€229
Bodemwarmte1925kWh€294€359
Hybride1500 kWh + 475 M3€457€196

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oostvoorne?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Westvoorne?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de unieke groene lening in de gemeente Westvoorne. Dit is een speciaal soort lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.westvoorne.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oostvoorne. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot doorgaans €1800. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oostvoorne (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecPWZS 82H3S9 KW€2800,-
LG / CenterconARUM140LTE5 + 3x Centower 100/300 (S-)R40 KW€5150,-
Alpha InnotecLWDV 91-1/3-HDV 9-1/38 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Oostvoorne aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Rockanje, Oostvoorne.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!