Warmtepomp Vierpolders

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Vierpolders? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en duurzame benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €250,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal randvoorwaarden. Op deze pagina vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Vierpolders.
warmtepomp-installateur-3231

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Veel keuze in leveranciers
 • Waardevermeerdering huis
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroom-verbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vierpolders

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verscheidene systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vierpolders kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Vierpolders? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via deze pagina vergelijk jij moeiteloos leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3231).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij accurate aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vierpolders kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.000 en €19.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw traditionele gasketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.675 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Vierpolders (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vierpolders

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot flink lagere energiekosten. Dankzij een interessante subsidie heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door allerlei aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €26700Veel besparen, hoge investering
Water-water€15300 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4400 – €7275Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €7200Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2075 – €5050Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Vierpolders consumeert ongeveer 1250 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €225 tot €380. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €165 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€652
Buitenlucht2800kWh€456€196
Bodemwarmte2075kWh€326€326
Hybride1550 kWh + 475 M3€489€163

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Vierpolders?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden verschillende randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Brielle?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de regio Brielle. Het betreft een speciaal soort lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.brielle.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vierpolders. Hoeveel je krijgt hangt af van energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €900 en kunnen oplopen tot €2300. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vierpolders (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je zo’n €1525.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecPWZS 62H3S7 KW€2800,-
LG / CenterconARUM140LTE5 + 3x Centower 70/200 (S-)R40 KW€5150,-
Alpha InnotecLWDV 91-1/3-HDV 12-38 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Vierpolders aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Recreatiestrook Brielse Maas.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!