Warmtepomp Tinte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Tinte? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. In het volgende kopje lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Tinte.
warmtepomp-installateur-3234

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan ook dienen als koeling
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasgebruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tinte

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verschillende systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tinte kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Tinte? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met de warmtepomp-vergelijker check je zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3234).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina doorzoek je actuele details omtrent populaire warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tinte kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.200 en €22.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.550 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Tinte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tinte

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel minder stookkosten. Middels een hoge subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2200. Het prijskaartje kan men berekenen met meerdere randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €27000Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16800 – €23600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4050 – €6950Werkt ook als een airco
Lucht-water€4200 – €7250Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2675 – €6100Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tinte verbruikt grofweg 1590 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schommelt tussen €245 tot €380. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €170 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1250m3€654
Buitenlucht2675kWh€432€222
Bodemwarmte1725kWh€301€353
Hybride1500 kWh + 375 M3€464€190

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Tinte?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westvoorne?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio Westvoorne. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.westvoorne.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Tinte. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het type en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €500 en lopen op tot wel €2800. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tinte (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) heb je recht op om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ongeveer €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecPWZS 102H3S11 KW€2900,-
Magic Box InternationalBMTB 300L0 KW€1100,-
Alpha InnotecLWDV 91-1/3-HSDV 12M38 KW€2100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Tinte aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier zorg je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Rockanje, Oostvoorne.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!