Warmtepomp Rockanje

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Rockanje? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere variabelen. Op onze website lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Rockanje.
warmtepomp-installateur-3235

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Hoge subsidie

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcodegebied3235
Netnummer0181 (+31181)
Gas-verbruik M31590 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rockanje

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rockanje kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Rockanje? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze tool doorzoek je in korte tijd (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3235).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze pagina tref je uitgebreide gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Rockanje kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €340,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €16.800. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.450 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Rockanje (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rockanje

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7900. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3200. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door specifieke aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €25300Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15700 – €24600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €6450Kan ook als airco werken
Lucht-water€4950 – €6700Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2250 – €6650Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Rockanje gebruikt ongeveer 1590 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Engie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing komt uit tussen de €215 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €185 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€655
Buitenlucht2525kWh€439€216
Bodemwarmte1975kWh€308€347
Hybride1450 kWh + 400 M3€472€183

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rockanje?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere randvoorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Westvoorne?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij gemeente Westvoorne. We hebben het over een een unieke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.westvoorne.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Rockanje. De omvang van de subsidie komt tot stand door model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot doorgaans €1600. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rockanje (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1975.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecPWZS 122H3S14 KW€3200,-
Magic Thermodynamic BoxLMTB IV0 KW€1100,-
Alpha InnotecLWDV 91-1/3-HSDV 9M1/38 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Rockanje aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Rockanje, Oostvoorne.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!