Warmtepomp Bleiswijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Bleiswijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een economische en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €310,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. Op deze pagina check je verdere details over een warmtepomp kopen in Bleiswijk.
warmtepomp-installateur-2665

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode-regio2665
Netnummer010 (+3110)
Gas-gebruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bleiswijk

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden verschillende systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bleiswijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Bleiswijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met onze website ontdek jij in korte tijd warmtepomp installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2665).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Verderop vind je accurate details met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bleiswijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €210,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.600 en €22.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.725 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Bleiswijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bleiswijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5700. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met specifieke variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25600Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14900 – €24800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5300 – €6025Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4000 – €6200Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2925 – €6500Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Bleiswijk verbruikt pakweg 1190 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Eneco of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €340. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €175 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€691
Buitenlucht2650kWh€470€221
Bodemwarmte1800kWh€332€359
Hybride1425 kWh + 550 M3€504€187

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bleiswijk?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar eisen: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Lansingerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Lansingerland. Kort gezegd een tijdelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.lansingerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in de regel is er de ISDE-subsidie Bleiswijk. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 en kunnen oplopen tot €2750. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bleiswijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je zo’n €1975.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecSWP 69169 KW€8700,-
LGTherma V HU143 U32 / HN1639 NK210 KW€2300,-
Alpha InnotecLW 160HL/V11 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Bleiswijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!