Warmtepomp Purmerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Purmerland? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart al snel €250,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Op onze website ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Purmerland.
warmtepomp-installateur-1451

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Verwarmen en koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcodegebied1451
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Purmerland

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Er zijn verschillende toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Purmerland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Purmerland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij de warmtepomp-vergelijker check jij veelzijdige installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1451).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze pagina doorzoek je toepasbare details aangaande alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Purmerland kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.100 en €21.400. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Purmerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-purmerland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert veel lagere gaskosten. Aan de hand van een hoge subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2200. De uiteindelijke rekening wordt getekend door velerlei aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €27100Hoog rendement, dure installatie
Water-water€15400 – €23100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4450 – €6525Kan ook als airco werken
Lucht-water€3500 – €6950Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2275 – €5800Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Purmerland gebruikt om en nabij 1480 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €245 tot €340. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €200 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€689
Buitenlucht2650kWh€469€220
Bodemwarmte1675kWh€331€358
Hybride1300 kWh + 350 M3€503€186

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Purmerland?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Landsmeer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Landsmeer. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.landsmeer.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Purmerland. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €600 tot doorgaans €2750. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Purmerland (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecANK040H7 KW€1850,-
iDMAERO ILM 4-1312 KW€2500,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 22 (WW)28 KW€4600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Purmerland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van het energiegebruik komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Landsmeer, Ilpendam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!