Warmtepomp Den Ilp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Den Ilp? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en ecologische benadering om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende factoren. Als je iets verders scrollt ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Den Ilp.
warmtepomp-installateur-1127

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1127
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M31480 M3
Stroomgebruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Den Ilp

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Ilp kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Den Ilp? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze tool ontdek jij waardevolle leveranciers en installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1127).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In het volgende stukje check jij toepasbare adviezen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Den Ilp kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €11.400. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft relevante voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.650 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Den Ilp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-ilp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €6900. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs hangt af van allerlei onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €23500Hoge besparing, dure installatie
Water-water€13500 – €24800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3700 – €7325Relatief voordelig
Lucht-water€4350 – €7150goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2175 – €5300Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Den Ilp verbruikt om en nabij 1480 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Eneco of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar varieert van €250 tot €345. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €190 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€654
Buitenlucht2700kWh€451€203
Bodemwarmte1675kWh€320€334
Hybride1400 kWh + 400 M3€484€170

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Den Ilp?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Landsmeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening in de regio Landsmeer. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.landsmeer.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Den Ilp. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot plusminus €1800. Interesse naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Den Ilp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je om en nabij €1800.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
AerforTHRON 10 AGR2 ST7 KW€2000,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 214 KW€1550,-
Western AirconditioningFUSIO BW DUO HT 28e27 KW€4500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Den Ilp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Landsmeer, Ilpendam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!