Warmtepomp Ossenwaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Ossenwaard? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €205,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je meer info over een warmtepomp kopen in Ossenwaard.
warmtepomp-installateur-3989

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcodegebied3989
Netnummer0347 (+31347)
Gasgebruik M31330 M3
Stroomgebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ossenwaard

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We hebben te maken met verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ossenwaard kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Ossenwaard? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met deze pagina vind jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3989).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Hieronder check jij waardevolle details inzake de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Ossenwaard kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.400 en €12.300. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Ossenwaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ossenwaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7400. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3100. De totaalprijs wordt bepaald door velerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €26000Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14800 – €22100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €6225Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4900 – €6450Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2025 – €6200Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ossenwaard gebruikt grofweg 1330 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €250 tot €320. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €155 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€659
Buitenlucht2750kWh€461€198
Bodemwarmte1650kWh€330€330
Hybride1325 kWh + 575 M3€494€165

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ossenwaard?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Vianen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening in de regio Vianen. Dit is een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.vianen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ossenwaard. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door model en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €800 en kunnen oplopen tot €3000. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ossenwaard (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze grofweg €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2475.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AtlanticAurea M 87 KW€2000,-
Metro ThermMetro Air Aqua 301s0 KW€1250,-
Alpha InnotecAlterra brine SW 262H326 KW€4400,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ossenwaard aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Grondige isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Vianen, Hagestein, Everdingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!