Warmtepomp Overberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Overberg? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende aspecten. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Overberg.
warmtepomp-installateur-3959

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Kan ook dienen als koeling
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcodegebied3959
Netnummer0343 (+31343)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Overberg

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit tal van producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overberg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Overberg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze website ontdek je bruikbare warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3959).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische details over de type warmtepompenen wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Overberg heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €15.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.150 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Overberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overberg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van actuele subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6800. Een hybride opstelling is er vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door velerlei onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €23000Passief koelen, relatief duur
Water-water€14300 – €21300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4050 – €6375Relatief voordelig
Lucht-water€4800 – €7075Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2800 – €6000Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Overberg gebruikt plusminus 1730 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Delta of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €265 tot €310. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €125 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€655
Buitenlucht2700kWh€432€223
Bodemwarmte1825kWh€301€354
Hybride1375 kWh + 350 M3€465€190

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Overberg?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit is een tijdelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.heuvelrug.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Overberg. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot maar liefst €3150. Interesse naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Overberg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1875.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AtlanticExplorer 2700 KW€1250,-
Metro ThermHK200s + L6 Split5 KW€1800,-
Alpha InnotecPWZS 62H3S7 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Overberg aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie betekent een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!