Warmtepomp Amerongen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Amerongen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. Op deze pagina bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Amerongen.
warmtepomp-installateur-3958

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Klaar voor de toekomst
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode-regio3958
Netnummer0343 (+31343)
Gas-gebruik M31730 M3
Stroom-verbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Amerongen

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt flink wat versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Amerongen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Amerongen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze tool lees jij waardevolle (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3958).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem benut de warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna doorzoek je toepasbare info over populaire warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Amerongen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €23.200. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Amerongen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-amerongen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij de huidige subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door meerdere onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27000Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13800 – €20000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4150 – €7000Lage aanschafprijs
Lucht-water€5200 – €7375Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2725 – €5950Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Amerongen verbruikt plusminus 1730 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €280 tot €345. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €165 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€654
Buitenlucht2350kWh€425€229
Bodemwarmte1950kWh€294€360
Hybride1500 kWh + 450 M3€458€196

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht van buiten of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Amerongen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We hanteren enkele van deze eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Utrechtse Heuvelrug. Het betreft een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.heuvelrug.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Amerongen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 en lopen op tot wel €3800. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Amerongen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal circa €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AtlanticExplorer 2000 KW€1250,-
Metro ThermCombi 185 BP S0 KW€1100,-
Alpha InnotecPWZS 42H3S6 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Amerongen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo weet je zeker dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!