Warmtepomp Driebergen-Rijsenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Driebergen-Rijsenburg? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een relatief goedkope en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €205,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Als je iets verders scrollt check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Driebergen-Rijsenburg.
warmtepomp-installateur-3971

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan ook werken als airco
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcodegebied3971
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Driebergen-Rijsenburg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Driebergen-Rijsenburg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Driebergen-Rijsenburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze tool lees jij veelzijdige installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3971).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische toelichtingen aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Driebergen-Rijsenburg kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.700 en €19.400. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Driebergen-Rijsenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-driebergen-rijsenburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2000. Het prijskaartje wordt berekend door verschillende facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23000Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15600 – €21700Kan ook koelen
Lucht-lucht€3600 – €6800Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4100 – €6600Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2100 – €6700Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Driebergen-Rijsenburg verbruikt circa 1730 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schommelt tussen €210 tot €380. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €160 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€656
Buitenlucht2375kWh€440€216
Bodemwarmte2075kWh€308€348
Hybride1500 kWh + 350 M3€472€184

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Driebergen-Rijsenburg?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit is een interessante lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.heuvelrug.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Driebergen-Rijsenburg. De hoogte van dit bedrag hangt af van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot gemiddeld €1550. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Driebergen-Rijsenburg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ong. €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AtlanticExplorer 200 C0 KW€1250,-
Metro ThermMetro Air Aqua 2010 KW€1250,-
Alpha InnotecPWZS 82H3S9 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Driebergen-Rijsenburg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!