Warmtepomp Hoef en Haag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Hoef en Haag? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €235,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hoef en Haag.
warmtepomp-installateur-4125

 • Goed voor het milieu
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Eenvoudig te bedienen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4125
Netnummer030 (+3130)
Gas-verbruik M31330 M3
Stroom-verbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hoef en Haag

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verscheidene producten. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoef en Haag heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hoef en Haag? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze website bekijk je vandaag nog erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4125).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hierna lees jij omvangrijke adviezen inzake populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Hoef en Haag heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €17.700. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.000 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Hoef en Haag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoef-en-haag

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een royale subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7400. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2700. De factuur wordt bepaald door meerdere variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23600Hoge besparing, dure installatie
Water-water€17000 – €22400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4300 – €6975Zeer betaalbaar
Lucht-water€4800 – €7225Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2400 – €6700Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hoef en Haag verbruikt ong. 1330 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schommelt tussen €275 tot €370. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €175 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€690
Buitenlucht2300kWh€449€242
Bodemwarmte2000kWh€311€380
Hybride1450 kWh + 525 M3€483€207

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoef en Haag?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Vianen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via jouw gemeente Vianen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.vianen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hoef en Haag. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 en kunnen oplopen tot €3450. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hoef en Haag (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1950.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2150.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AuerHRC70-17-tri12 KW€2500,-
MideaMHC-V9W/D2N87 KW€2000,-
ArgoAEI1G110EMX + HKDER8 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hoef en Haag aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Vianen, Hagestein, Everdingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!