Warmtepomp Hagestein

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Hagestein? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €250,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende aspecten. Op deze pagina bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Hagestein.
warmtepomp-installateur-4124

 • Minder CO-2 belasting
 • Aangenaam leefcomfort
 • Diverse erkende installateurs
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcodegebied4124
Netnummer0347 (+31347)
Gas-verbruik M31330 M3
Stroomgebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hagestein

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je vindt fors wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hagestein heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hagestein? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze tool ontdek je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4124).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Hieronder check je waardevolle aanbevelingen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Hagestein heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €345,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €19.300. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.875 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Hagestein (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hagestein

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. de hoge subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5900. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van diverse onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €23000Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€15700 – €23200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3850 – €6600Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5450 – €6375Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2350 – €6050Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hagestein gebruikt ong. 1330 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energieleverancier als Essent of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing komt uit tussen de €240 tot €385. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €140 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€689
Buitenlucht2400kWh€482€207
Bodemwarmte1775kWh€345€345
Hybride1375 kWh + 450 M3€517€172

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hagestein?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Vianen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening van je gemeente Vianen. Het is een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.vianen.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hagestein. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €575 en lopen op tot wel €2500. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hagestein (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je grofweg €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AuerHRC70-17-mono12 KW€2500,-
MideaMHC-V7W/D2N86 KW€1900,-
ArgoAEI1G80EMX + HKCER6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Hagestein aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Vianen, Hagestein, Everdingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!