Warmtepomp Zijderveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Zijderveld? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €310,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Zijderveld.
warmtepomp-installateur-4122

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode-regio4122
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31330 M3
Stroom-gebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zijderveld

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zijderveld heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Zijderveld? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij direct (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4122).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij praktische info ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Zijderveld kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.500 en €22.000. We spreken over vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.300 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Zijderveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zijderveld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Gelukkig, het betekent flink lagere energiekosten. D.m.v. lucratieve subsidies krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2700. Het prijskaartje komt tot stand door specifieke variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27500Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€13100 – €20300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €7100Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4550 – €6725Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2850 – €5550Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zijderveld gebruikt circa 1330 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €270 tot €300. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €150 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€688
Buitenlucht2325kWh€475€213
Bodemwarmte1950kWh€337€351
Hybride1375 kWh + 500 M3€509€179

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zijderveld?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Vianen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een speciale groene lening in de gemeente Vianen. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.vianen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Zijderveld. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot ongeveer €2800. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zijderveld (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze circa €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AuerHRC70-11-tri7 KW€2000,-
MideaMHC-V5W/D2N86 KW€1900,-
ArgoAEI1G65EMX + HKCER5 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Zijderveld aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Vianen, Hagestein, Everdingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!