Warmtepomp Everdingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Everdingen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Op onze website vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Everdingen.
warmtepomp-installateur-4121

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidie

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcodegebied4121
Netnummer0347 (+31347)
Gas-gebruik M31330 M3
Stroomgebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Everdingen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit verschillende versies. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Everdingen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Everdingen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze website vind je vandaag nog warmtepomp installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4121).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij praktische adviezen aangaande de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Everdingen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing loopt op tot €240,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.800 en €20.000. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.900 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Everdingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-everdingen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels een interessante subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7300. Het hybride systeem is er vanaf €3200. De eindfactuur hangt af van verscheidene onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26600Veel vermogen, dure installatie
Water-water€13900 – €21100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4150 – €6025CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4600 – €6100Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2775 – €6500Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Everdingen verbruikt om en nabij 1330 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een maatschappij als Energiedirect of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €240 tot €400. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €195 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€687
Buitenlucht2675kWh€467€220
Bodemwarmte1700kWh€330€357
Hybride1325 kWh + 425 M3€502€185

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Everdingen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Vianen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening via jouw gemeente Vianen. Kort gezegd een kortlopende lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.vianen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Everdingen. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot plusminus €1950. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Everdingen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) ontvang je ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze pakweg €1775.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AuerHRC70-11-mono7 KW€2000,-
MideaSWAN 300s0 KW€1250,-
ArgoAEI1G50EMX + HKBER4 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Everdingen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit de CV-installatie en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Vianen, Hagestein, Everdingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!