Warmtepomp Nieuw- en Sint Joosland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Nieuw- en Sint Joosland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van verschillende variabelen. Op deze pagina check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuw- en Sint Joosland.
warmtepomp-installateur-4341

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan woning ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Interessante salderingsregeling
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gas-gebruik M31170 M3
Stroomgebruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuw- en Sint Joosland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We hebben te maken met tientallen toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw- en Sint Joosland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nieuw- en Sint Joosland? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door deze website lees jij bruikbare warmtepomp installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4341).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Op deze pagina lees je accurate gegevens ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuw- en Sint Joosland kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €19.800. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw- en Sint Joosland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw--en-sint-joosland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. D.m.v. een royale subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7400. Een hybride opstelling is er vanaf €3300. De factuur is gebaseerd op allerlei randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26400Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€17700 – €22300Beste rendement
Lucht-lucht€4450 – €6500Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5000 – €6525Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2975 – €5200Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuw- en Sint Joosland verbruikt ong. 1170 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing varieert van €250 tot €350. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €185 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€659
Buitenlucht2675kWh€455€204
Bodemwarmte1725kWh€323€336
Hybride1350 kWh + 500 M3€488€171

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuw- en Sint Joosland?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Middelburg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Middelburg. Dit is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.middelburg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, normaal is er de ISDE-subsidie Nieuw- en Sint Joosland. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €725 tot doorgaans €1900. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw- en Sint Joosland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1775.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier61AF-05537 KW€4850,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW140 YHA + EHPX-VM2C14 KW€2700,-
AtlanticExplorer 200 C0 KW€1250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Nieuw- en Sint Joosland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie leidt tot een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Middelburg-Centrum, Middelburg-Noord, Middelburg-Zuidwest, Middelburg-Zuidoost, Nieuw- en Sint Joosland, Arnemuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!