Warmtepomp Arnemuiden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Arnemuiden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene variabelen. In het volgende kopje tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Arnemuiden.
warmtepomp-installateur-4341

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcodegebied4341
Netnummer0118 (+31118)
Gas-gebruik M31170 M3
Stroom-gebruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energiekosten€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Arnemuiden

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit diverse installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Arnemuiden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Arnemuiden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl ontdek je waardevolle leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4341).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Verderop lees jij handige details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Arnemuiden heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart al snel €245,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €12.800. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft relevante voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.200 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Arnemuiden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-arnemuiden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride oplossing is er vanaf €2800. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verschillende aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €24700Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13800 – €23900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4400 – €6325Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4750 – €7200Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €6000Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Arnemuiden gebruikt circa 1170 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €235 tot €395. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €145 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€660
Buitenlucht2800kWh€462€198
Bodemwarmte1675kWh€330€330
Hybride1375 kWh + 600 M3€495€165

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Arnemuiden?

Niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Middelburg?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening in de regio Middelburg. Het is een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.middelburg.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Arnemuiden. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot maar liefst €3000. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Arnemuiden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op plusminus €1600.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij ongeveer €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€150, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier61AF-07547 KW€5850,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW160 YKA + EHSC-VM2C14 KW€2700,-
AtlanticExplorer 270 C0 KW€1250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Arnemuiden aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren zorgt voor een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Middelburg-Centrum, Middelburg-Noord, Middelburg-Zuidwest, Middelburg-Zuidoost, Nieuw- en Sint Joosland, Arnemuiden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!