Warmtepomp Vijlen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Vijlen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €195,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten. Hierna tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vijlen.
warmtepomp-installateur-6294

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcodegebied6294
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vijlen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met meerdere installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vijlen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vijlen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl check je eenvoudig leveranciers en installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6294).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Op deze pagina vind jij praktische raadgeving inzake alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Vijlen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €205,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €16.600. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.300 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Vijlen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vijlen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een hoge subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6000. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €1900. De factuur wordt berekend door meerdere factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24800Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€15200 – €20100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4850 – €7225Lage aanschafprijs
Lucht-water€4700 – €6850Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2400 – €5800Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Vijlen gebruikt ong. 1460 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schatten we op €250 tot €340. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €155 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€718
Buitenlucht2400kWh€503€215
Bodemwarmte1975kWh€359€359
Hybride1400 kWh + 400 M3€539€180

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Vijlen?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Vaals?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening in de regio Vaals. Het betreft een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.vaals.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Vijlen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €750 en kunnen oplopen tot €4000. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vijlen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze pakweg €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2500.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 MF 14.249 KW€6700,-
RemehaE-HP AW 88 Cool Ace45 KW€5800,-
ClivetWSAN-XIN 81 exc10 KW€2150,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Hieronder is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Vijlen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Vijlen-Lemiers, Vaals.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!