Warmtepomp Lemiers

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Lemiers? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en ecologische methode om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing loopt op tot €265,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lemiers.
warmtepomp-installateur-6295

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode-regio6295
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31460 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lemiers

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat diverse systemen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lemiers kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Lemiers? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website lees jij eenvoudig erkende installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6295).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand ontdek jij waardevolle info inzake beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Lemiers kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €320,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.300 en €22.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke pomp heeft relevante voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.725 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Lemiers (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lemiers

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. Dankzij de huidige subsidies behaal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6000. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2300. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verschillende factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23000Hoge subsidie, prijzig
Water-water€15100 – €25000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5400 – €6275Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4850 – €7125Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2250 – €6050Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Lemiers consumeert ongeveer 1460 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Budget Energie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €220 tot €300. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €145 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€719
Buitenlucht2325kWh€467€252
Bodemwarmte1925kWh€324€395
Hybride1575 kWh + 475 M3€503€216

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lemiers?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw normale HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Vaals?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Vaals. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.vaals.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Lemiers. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €825 tot maar liefst €3850. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lemiers (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ong. €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 MF 16.258 KW€7600,-
RemehaMercuria E 4,5 kW Monofase4 KW€1700,-
ClivetWSAN-XIN 91 exc12 KW€2350,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Lemiers aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee zorg je dat de warmte in huis verloren gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Vijlen-Lemiers, Vaals.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!