Warmtepomp De Meern

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in De Meern? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €275,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Als je iets verders scrollt lees jij meer info over een warmtepomp kopen in De Meern.
warmtepomp-installateur-3453

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3453
Netnummer030 (+3130)
Gas-gebruik M3760 M3
Stroom-gebruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energiekosten€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in De Meern

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met diverse installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Meern heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in De Meern? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze tool vergelijk jij moeiteloos verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3453).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check je samengestelde raadgeving omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in De Meern heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €18.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.525 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit De Meern (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-meern

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. Met behulp van interessante subsidies haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €5900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. diverse variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €23200Passief koelen, dure installatie
Water-water€15200 – €21800Koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €6275Zeer betaalbaar
Lucht-water€4050 – €6400Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2975 – €6000Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in De Meern gebruikt grofweg 760 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €255 tot €345. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €140 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€693
Buitenlucht2750kWh€478€215
Bodemwarmte1800kWh€340€353
Hybride1425 kWh + 425 M3€513€180

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Meern?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Utrecht?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de regio Utrecht. Het gaat om een interessante lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.utrecht.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie De Meern. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €700 tot plusminus €1600. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Meern (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ong. €2025.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ARTELMHP5RL246 KW€1900,-
MasterthermAQ26IC9 KW€2800,-
Alpha InnotecSWP 58158 KW€7600,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder is er een handig stappenplan van de warmteservice De Meern aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo weet je zeker dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!