Warmtepomp Vleuten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Vleuten? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende elementen. Op deze pagina vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Vleuten.
warmtepomp-installateur-3451

 • Minder impact op het milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Je woning van het gas af
 • Eenvoudig te programmeren
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcodegebied3451
Netnummer030 (+3130)
Gas-verbruik M3760 M3
Stroom-verbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vleuten

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vleuten heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Vleuten? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze website lees jij zonder problemen leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3451).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina lees jij toepasbare gegevens ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vleuten kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.900 en €12.200. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Vleuten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vleuten

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7200. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2700. De totaalprijs wordt vastgesteld door diverse onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €23700Veel vermogen, dure installatie
Water-water€13500 – €21300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €6625Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5000 – €6300Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2550 – €5400Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vleuten gebruikt ongeveer 760 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schatten we op €245 tot €310. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €140 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€692
Buitenlucht2350kWh€471€221
Bodemwarmte1700kWh€332€360
Hybride1575 kWh + 375 M3€505€187

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vleuten?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Utrecht?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Utrecht. We hebben het over een een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.utrecht.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Vleuten. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €700 tot wel €2750. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vleuten (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze om en nabij €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AristonNUOS PLUS 250 SYS0 KW€1100,-
MasterthermAQ37I15 KW€3300,-
Alpha InnotecSWP 45145 KW€6300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Vleuten aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!