Warmtepomp Raamsdonksveer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Raamsdonksveer? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een economische en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere aspecten. Verderop ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Raamsdonksveer.
warmtepomp-installateur-4941

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Constante verwarming
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcodegebied4941
Netnummer0162 (+31162)
Gasgebruik M31210 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Raamsdonksveer

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit velerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Raamsdonksveer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Raamsdonksveer? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze vergelijker check jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4941).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna tref jij bruikbare informatie inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Raamsdonksveer kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €18.800. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.850 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Raamsdonksveer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-raamsdonksveer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. Middels aantrekkelijk subsidies geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €5600. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3300. De factuur wordt mede bepaald door verscheidene randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23400Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17200 – €20700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4150 – €6225Kan ook als airco werken
Lucht-water€5200 – €7150Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2025 – €6150Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Raamsdonksveer gebruikt grofweg 1210 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar varieert van €245 tot €305. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €150 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€712
Buitenlucht2550kWh€477€235
Bodemwarmte1775kWh€335€377
Hybride1300 kWh + 350 M3€513€199

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Raamsdonksveer?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Geertruidenberg?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de regio Geertruidenberg. Het gaat om een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.geertruidenberg.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de regel is er de ISDE-subsidie Raamsdonksveer. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot doorgaans €3300. Nieuwsgierig naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Raamsdonksveer (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je grofweg €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0061T11 KW€2250,-
NefitEnviLine A/W Split 16 E-T13 KW€2600,-
Carrier30WG-030A40 KW€5800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Raamsdonksveer aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!