Warmtepomp Zuidwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Zuidwolde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal aspecten. Op deze pagina lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Zuidwolde.
warmtepomp-installateur-9785

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Toekomstbestendig
 • Eenvoudig te bedienen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode-regio9785
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31540 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zuidwolde

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidwolde kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Zuidwolde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9785).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze website ontdek je uitgebreide toelichtingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Zuidwolde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €24.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.025 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidwolde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel lagere gaskosten. Geholpen door ISDE subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €5900. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke investering kan men berekenen met diverse onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24500Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€13600 – €20900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4400 – €6500Relatief voordelig
Lucht-water€5350 – €6375Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2900 – €6950Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zuidwolde consumeert circa 1540 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een maatschappij als Delta of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schatten we op €280 tot €340. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €180 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1100m3€694
Buitenlucht2525kWh€451€243
Bodemwarmte2000kWh€312€382
Hybride1300 kWh + 425 M3€486€208

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zuidwolde?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar eisen: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bedum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan is er een optie voor een speciale groene lening via de gemeente Bedum. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.bedum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zuidwolde. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €875 tot plusminus €3150. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zuidwolde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ong. €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2400.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosLHA.802.LS47 KW€5850,-
Weishaupt / MonarchWWP S 26 ID27 KW€4500,-
HautecHCS-PK-235KA (88SU2261SDPA5)9 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Zuidwolde aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van ons energieverbruik komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!