Warmtepomp Kolderwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Kolderwolde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €315,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal randvoorwaarden. In het volgende kopje tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Kolderwolde.
warmtepomp-installateur-8583

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan woning ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8583
Netnummer0514 (+31514)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kolderwolde

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit fors wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kolderwolde kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Kolderwolde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze website check je in een zeer korte periode de beste installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8583).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder lees jij toepasbare aanbevelingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Kolderwolde heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart al snel €290,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.900 en €22.200. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Kolderwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kolderwolde

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar het mooie is, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6500. Een hybride systeem koop je al vanaf €3500. De eindfactuur is gebaseerd op meerdere factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23500Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€16600 – €20700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3750 – €7150Relatief lage investering
Lucht-water€3500 – €6575Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2750 – €5050Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Kolderwolde gebruikt plusminus 1490 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Delta of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €205 tot €320. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €180 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€727
Buitenlucht2775kWh€487€240
Bodemwarmte1600kWh€342€385
Hybride1525 kWh + 475 M3€523€204

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Kolderwolde?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de regio De Fryske Marren. Kort gezegd een interessante lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Kolderwolde. De omvang van de subsidie komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot plusminus €3300. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kolderwolde (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je circa €1850.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 1110 KW€2300,-
ThermiaDiplomat Optimum G3 13RF15 KW€3300,-
EnersoWW 1111 KW€2900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kolderwolde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!