Warmtepomp Oudega

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Oudega? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €255,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere randvoorwaarden. Op onze website lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oudega.
warmtepomp-installateur-8582

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8582
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oudega

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt honderden onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudega kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert het huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Oudega? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze pagina doorzoek je bruikbare (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8582).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf lees je accurate gegevens ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oudega kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing loopt op tot €250,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.100 en €23.900. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.700 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Oudega (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudega

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. Middels de huidige subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3500. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels verschillende aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27700Geen buitenunit, prijzig
Water-water€13000 – €22900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3600 – €6350Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5050 – €7125Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2825 – €6950Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Oudega gebruikt circa 1490 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Essent of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €250 tot €320. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €145 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€726
Buitenlucht2325kWh€479€247
Bodemwarmte1825kWh€334€392
Hybride1475 kWh + 575 M3€515€211

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oudega?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de regio De Fryske Marren. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.defryskemarren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oudega. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €725 tot wel €1500. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oudega (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Fujitsu AtlanticExtensa DUO A.I. 108 KW€2100,-
ThermiaDiplomat Optimum G3 8RF9 KW€2800,-
EnersoWW 088 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Oudega aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!