Warmtepomp Urmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Urmond? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een voordelige en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €330,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Op deze pagina check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Urmond.
warmtepomp-installateur-6129

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Aangenaam leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Snel terugverdiend

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode-regio6129
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroom-gebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Urmond

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit verschillende toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Urmond biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Urmond? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van deze pagina bekijk je bruikbare installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6129).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op deze website tref je accurate info met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Urmond kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €260,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.900 en €19.700. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.625 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Urmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-urmond

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het betekent een significant lagere energierekening. Dankzij de hoge subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €5800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door specifieke variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25300Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €25000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5500 – €6900Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3850 – €6600Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2350 – €5550Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Urmond gebruikt om en nabij 1520 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing ligt tussen de €240 tot €315. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €190 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€681
Buitenlucht2775kWh€470€211
Bodemwarmte1775kWh€334€347
Hybride1450 kWh + 525 M3€504€177

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Urmond?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar zaken: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Stein?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening van je gemeente Stein. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.gemeentestein.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Urmond. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €525 en lopen op tot wel €2700. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Urmond (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ong. €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 8112 KW€2500,-
Pico EnergyWPL61813 KW€2600,-
ClimavenetaBW-HT 018253 KW€7100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Urmond aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Een solide isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie zorgt voor een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stein, Elsloo, Urmond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!