Warmtepomp Bovenkarspel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Bovenkarspel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €195,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse factoren. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Bovenkarspel.
warmtepomp-installateur-1611

 • Draag bij aan een milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1611
Netnummer0228 (+31228)
Gas-verbruik M31360 M3
Stroom-verbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bovenkarspel

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit flink wat installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bovenkarspel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Bovenkarspel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze tool doorzoek je in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1611).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op deze website tref je waardevolle informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bovenkarspel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.600 en €15.200. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale gasketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.075 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Bovenkarspel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bovenkarspel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7100. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2100. De totaalprijs wordt gecalculeerd door meerdere factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €24200Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13200 – €22500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4550 – €7100Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4650 – €6100Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2800 – €5850Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bovenkarspel gebruikt circa 1360 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €250 tot €310. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €170 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€728
Buitenlucht2675kWh€473€255
Bodemwarmte2050kWh€328€400
Hybride1425 kWh + 500 M3€510€218

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bovenkarspel?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantaleisen: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Stede Broec?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je kiezen voor een speciale groene lening van je gemeente Stede Broec. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.stedebroec.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bovenkarspel. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot ongeveer €3300. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bovenkarspel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) krijg je om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ong. €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecWRL-H 02610 KW€2800,-
ImmergasAudax top 18 ErP8 KW€1950,-
WolfBWL-1S(B)16/400V11 KW€2400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Onderstaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Bovenkarspel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!