Warmtepomp Punthorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Punthorst? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Punthorst.
warmtepomp-installateur-7715

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilig alternatief
 • Veel geld besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7715
Netnummer0529 (+31529)
Gas-verbruik M31790 M3
Stroom-verbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energiekosten€198,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Punthorst

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit allerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Punthorst biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Punthorst? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij snel (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7715).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check jij samengestelde gegevens inzake beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Punthorst kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.700 en €15.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de energiebron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.300 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Punthorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-punthorst

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Echter, het draait uit op flink lagere energiekosten. Geholpen door de hoge subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7700. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2900. Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26500Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€15300 – €20800Kan ook koelen
Lucht-lucht€4750 – €6550Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4100 – €6025Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2125 – €6800Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Punthorst gebruikt ong. 1790 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing varieert van €215 tot €320. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €155 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€704
Buitenlucht2300kWh€458€246
Bodemwarmte1825kWh€317€387
Hybride1325 kWh + 525 M3€493€211

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Punthorst?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Staphorst?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de duurzame groene lening in de gemeente Staphorst. Het is een unieke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.staphorst.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Punthorst. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €650 tot wel €2200. Informeren naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Punthorst (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je plusminus €1550.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DanfossDHP-M_M60 KW€7800,-
SPRSUNCGK/D-42(LT)23 KW€3450,-
DaikinSERHQ032AAW1 + SEHVX32AAW27 KW€3700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Punthorst aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende zorg je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren resulteert in een gezonde leefomgeving zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!