Warmtepomp Rouveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Rouveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op onze website check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Rouveen.
warmtepomp-installateur-7954

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke besparing

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7954
Netnummer0522 (+31522)
Gasgebruik M31790 M3
Stroom-verbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energiekosten€198,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rouveen

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat honderden onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rouveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Rouveen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met de warmtepomp-vergelijker bekijk jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7954).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In het volgende stukje lees jij accurate info met betrekking tot populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Rouveen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €15.700. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.750 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Rouveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rouveen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels aantrekkelijk subsidies profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6800. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door diverse factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €26000Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €23400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €6350Kan ook als airco werken
Lucht-water€5200 – €6950Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2125 – €5950Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Rouveen gebruikt pakweg 1790 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €205 tot €395. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €125 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€693
Buitenlucht2600kWh€450€243
Bodemwarmte1625kWh€312€381
Hybride1375 kWh + 375 M3€485€208

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rouveen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Staphorst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Staphorst. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.staphorst.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Rouveen. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €850 en kunnen oplopen tot €2200. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rouveen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1850.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ELCOAquatop T22HR (GW)21 KW€3900,-
Stiebel-EltronWPL 20 AC Compact Duo set 2 (239109)10 KW€2300,-
DanfossDHP-H Opti Pro+ 1315 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Rouveen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!