Warmtepomp IJhorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in IJhorst? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een voordelige en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. Op deze pagina vind je meer info over een warmtepomp kopen in IJhorst.
warmtepomp-installateur-7955

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verkoeling in de zomer
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode-regio7955
Netnummer0522 (+31522)
Gas-gebruik M31790 M3
Stroom-verbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energiekosten€198,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in IJhorst

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verscheidene installaties. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in IJhorst kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in IJhorst? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl ontdek je in enkele stappen leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7955).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare raadgeving over actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in IJhorst heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €210,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €20.000. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.750 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit IJhorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ijhorst

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij interessante subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6100. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verschillende facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €26000Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€17500 – €21700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5400 – €6925Eenvoudige installatie
Lucht-water€5250 – €7050Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2100 – €5100Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in IJhorst gebruikt plusminus 1790 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Eneco of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing varieert van €240 tot €325. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €195 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€694
Buitenlucht2425kWh€458€236
Bodemwarmte2100kWh€319€375
Hybride1400 kWh + 575 M3€493€201

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in IJhorst?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Staphorst?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan hebben we een speciale groene lening in de gemeente Staphorst. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.staphorst.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie IJhorst. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 en lopen op tot wel €1600. Benieuwd naar de maximale subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming IJhorst (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ong. €1825.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€250, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ELCOAquatop T28HR (GW)29 KW€4700,-
Stiebel-EltronWPL 20 AC Compact set (239078)10 KW€2300,-
DanfossDHP-H Varius Pro+15 KW€3300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een nuttig stappenplan van de warmteservice IJhorst aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!