Warmtepomp Kortehemmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Kortehemmen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een economische en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Hierna bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kortehemmen.
warmtepomp-installateur-9211

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig onderhoud
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode-regio9211
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kortehemmen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kortehemmen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Kortehemmen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze website ontdek jij snel de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9211).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hieronder tref je praktische gegevens inzake alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kortehemmen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.000 en €20.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.000 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Kortehemmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kortehemmen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6800. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26600Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€18000 – €23800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4500 – €6175Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4550 – €6925Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2850 – €6950Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kortehemmen verbruikt plusminus 1430 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schommelt tussen €230 tot €400. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €180 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€656
Buitenlucht2775kWh€426€230
Bodemwarmte1700kWh€295€361
Hybride1450 kWh + 500 M3€459€197

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Kortehemmen?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Smallingerland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de regio Smallingerland. Kort gezegd een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.smallingerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Kortehemmen. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €550 tot plusminus €3400. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kortehemmen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ong. €1750.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiENE017HS18 KW€3450,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E-AC 221.C086 KW€1900,-
GallettiHWMC010H8 KW€1950,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kortehemmen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!