Warmtepomp De Tike

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in De Tike? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €275,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in De Tike.
warmtepomp-installateur-9219

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9219
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in De Tike

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden fors wat systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Tike kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in De Tike? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze tool bekijk je waardevolle (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9219).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in De Tike kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.700 en €20.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit De Tike (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-tike

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7900. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door meerdere factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26100Veel vermogen, prijzig
Water-water€13600 – €23800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5500 – €7400Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5100 – €6075Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2850 – €6700Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in De Tike gebruikt grofweg 1430 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €280 tot €320. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €195 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€663
Buitenlucht2425kWh€438€225
Bodemwarmte1825kWh€305€358
Hybride1550 kWh + 475 M3€471€192

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in De Tike?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is actief naast jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Smallingerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario is er de duurzame groene lening in de gemeente Smallingerland. Dit is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.smallingerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie De Tike. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot maar liefst €3250. Benieuwd naar de maximale subsidie in december 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Tike (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1800.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiENE025HL25 KW€4150,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E 201.D045 KW€1800,-
GallettiLEP 062MS60 KW€7800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice De Tike aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Degelijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!