Warmtepomp Opeinde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Opeinde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Op onze website ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Opeinde.
warmtepomp-installateur-9218

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9218
Netnummer0512 (+31512)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Opeinde

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Opeinde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert de woonruimte en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Opeinde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via de warmtepomp-vergelijker doorzoek je in een zeer korte periode leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9218).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref je veelzijdige adviezen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Opeinde kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.800 en €24.600. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.850 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Opeinde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-opeinde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Via ISDE subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2000. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van velerlei facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23000Geen buitenunit, prijzig
Water-water€15300 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5500 – €7300Kan ook als airco werken
Lucht-water€5400 – €6525goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2200 – €6450Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Opeinde gebruikt pakweg 1430 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een maatschappij als Eneco of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €260 tot €365. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €200 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€662
Buitenlucht2300kWh€430€232
Bodemwarmte1825kWh€298€364
Hybride1375 kWh + 425 M3€463€199

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Opeinde?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Smallingerland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de regio Smallingerland. Het is een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.smallingerland.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Opeinde. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot ongeveer €1650. Nieuwsgierig naar de subsidie in december 2023 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Opeinde (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je grofweg €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiENE022WS22 KW€4000,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M 201.D045 KW€1800,-
GallettiLEP 052MS53 KW€7100,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Opeinde aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!