Warmtepomp Smalle Ee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Smalle Ee? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Verderop ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Smalle Ee.
warmtepomp-installateur-9214

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Toekomstbestendig
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode-regio9214
Netnummer0512 (+31512)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Smalle Ee

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verschillende versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Smalle Ee heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Smalle Ee? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door deze website bekijk jij bruikbare erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9214).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Hieronder ontdek je uitgebreide info ten aanzien van de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Smalle Ee kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €24.500. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Smalle Ee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-smalle-ee

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels interessante subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3400. De totaalprijs wordt berekend door verscheidene factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27700Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€16600 – €21900Koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €6750Verwarmen en koelen
Lucht-water€4450 – €6475goede performance, buitenunit in zicht
Hybride€2425 – €5900Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Smalle Ee gebruikt om en nabij 1430 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €230 tot €400. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €175 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€659
Buitenlucht2525kWh€448€211
Bodemwarmte2000kWh€316€343
Hybride1525 kWh + 375 M3€481€178

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Smalle Ee?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Smallingerland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de regio Smallingerland. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.smallingerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Smalle Ee. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot wel €2650. Interesse naar de maximale subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Smalle Ee (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze pakweg €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiENE022HL22 KW€4000,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E-AC 221.C1310 KW€2300,-
GallettiHWMC023H18 KW€2950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Smalle Ee aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!