Warmtepomp De Veenhoop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in De Veenhoop? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde oplossing om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse elementen. Verderop check je verdere details over een warmtepomp kopen in De Veenhoop.
warmtepomp-installateur-9215

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcodegebied9215
Netnummer0512 (+31512)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Veenhoop

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat diverse installaties. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Veenhoop kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in De Veenhoop? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van warmtepomprevolutie.nl check je zonder problemen verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9215).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op deze website check jij veelzijdige adviezen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in De Veenhoop heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €10.600. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk systeem wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.350 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit De Veenhoop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-veenhoop

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Dankzij interessante subsidies behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2800. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door verschillende factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26500Veel vermogen, relatief duur
Water-water€15100 – €21300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4400 – €6000Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4350 – €6250Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2400 – €5050Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in De Veenhoop verbruikt pakweg 1430 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energie aanbieder als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €250 tot €380. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €150 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€660
Buitenlucht2550kWh€455€205
Bodemwarmte2075kWh€323€337
Hybride1425 kWh + 525 M3€488€172

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in De Veenhoop?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Smallingerland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er een optie voor de interessante groene lening via jouw gemeente Smallingerland. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.smallingerland.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Veenhoop. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot doorgaans €3150. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming De Veenhoop (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op pakweg €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2300.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiENE022HS22 KW€4000,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E-AC 221.C1611 KW€2400,-
GallettiHWMC029H23 KW€3450,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder is er een actueel stappenplan van de warmteservice De Veenhoop aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie betekent een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!