Warmtepomp De Wilgen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in De Wilgen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €260,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van allerlei variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je praktische info over een warmtepomp kopen in De Wilgen.
warmtepomp-installateur-9213

 • Helemaal van het gas af
 • Kan ook werken als airco
 • Toekomstbestendig
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcodegebied9213
Netnummer0512 (+31512)
Gasgebruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Wilgen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden fors wat systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Wilgen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in De Wilgen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze vergelijker tref jij zonder moeite warmtepomp installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9213).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hierna bekijk je actuele informatie met betrekking tot actuele warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in De Wilgen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.000 en €14.400. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit De Wilgen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-wilgen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via actuele subsidies haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7600. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2800. Het prijskaartje komt tot stand door verschillende variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27100Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€14800 – €23200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5500 – €6050Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4400 – €6525Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €6800Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in De Wilgen consumeert plusminus 1430 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een maatschappij als Budget Energie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €220 tot €355. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €165 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€658
Buitenlucht2525kWh€441€217
Bodemwarmte1875kWh€309€349
Hybride1475 kWh + 575 M3€474€184

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in De Wilgen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een aantalmitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Smallingerland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Smallingerland. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.smallingerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie De Wilgen. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €775 tot doorgaans €2400. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Wilgen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze pakweg €1625.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiENE017WS18 KW€3450,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E-AC 221.C109 KW€2200,-
GallettiHWMC018H15 KW€2650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Onderstaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice De Wilgen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte verloren gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Drachten, Overig Smallingerland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!