Warmtepomp Gassel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Gassel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende elementen. Verderop lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Gassel.
warmtepomp-installateur-5438

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode-regio5438
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gassel

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat verscheidene toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gassel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Gassel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van warmtepomprevolutie.nl tref jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5438).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Onderstaand lees je veelzijdige gegevens aangaande beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Gassel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.600 en €24.700. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.075 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Gassel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gassel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een interessante subsidie realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6300. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De eindfactuur is gebaseerd op verscheidene zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23700Veel besparen, dure installatie
Water-water€14400 – €21300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €7150Lage aanschafprijs
Lucht-water€3800 – €6475Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2050 – €6700Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Gassel gebruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Delta of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schommelt tussen €205 tot €360. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €200 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€713
Buitenlucht2775kWh€478€235
Bodemwarmte1850kWh€335€378
Hybride1475 kWh + 525 M3€513€200

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Gassel?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Grave?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Grave. We hebben het over een een tijdelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.grave.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Gassel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot ongeveer €2900. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gassel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ongeveer €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2500.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaWW-HT 009136 KW€5400,-
NRGTEQTNG8 (B/W)8 KW€2800,-
ClimavenetaAWR 0041T DHW2 XE8 KW€1950,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Gassel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Dan weet je zeker dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Grave, Escharen, Velp, Gassel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!