Warmtepomp Klimmen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Klimmen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verschillende zaken. In het volgende kopje check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Klimmen.
warmtepomp-installateur-6343

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilig alternatief
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcodegebied6343
Netnummer045 (+3145)
Gas-verbruik M31700 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Klimmen

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er zijn velerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klimmen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter inspecteert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Klimmen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via de warmtepomp-vergelijker check je in enkele stappen leveranciers en installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6343).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf vind je handige adviezen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Klimmen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €240,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.100 en €13.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.625 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Klimmen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klimmen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Dankzij een hoge subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3500. De factuur wordt mede bepaald door specifieke randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27300Hoog rendement, prijzig
Water-water€16000 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5000 – €6450Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4000 – €6925Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2325 – €5150Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Klimmen verbruikt plusminus 1700 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Budget Energie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €215 tot €335. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €150 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€729
Buitenlucht2300kWh€503€226
Bodemwarmte1975kWh€357€372
Hybride1375 kWh + 350 M3€539€190

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Klimmen?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Voerendaal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Voerendaal. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.voerendaal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Klimmen. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €725 tot ongeveer €2800. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Klimmen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze om en nabij €1825.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Cordivari srlBollyterm® HP 1 3000 KW€1250,-
RemehaMercuria H 11 kW Monofase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XIN 41 prm5 KW€1650,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Klimmen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg, Klimmen, Ransdaal, Verspreide huizen Voerendaal.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!