Warmtepomp Doenrade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Doenrade? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei factoren. Verderop tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Doenrade.
warmtepomp-installateur-6439

 • Zet het milieu op 1
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6439
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Doenrade

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat verschillende systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doenrade biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Doenrade? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van onze website doorzoek jij veelzijdige (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6439).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij benut de energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate van isolatie. Hierna vind je omvangrijke informatie over actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Doenrade kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €320,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €17.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.275 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Doenrade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doenrade

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van de huidige subsidies haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €7700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De factuur wordt gebudgetteerd middels allerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23900Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€16500 – €24700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €7400Werkt ook als een airco
Lucht-water€4700 – €7175Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€3000 – €6400Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Doenrade verbruikt ongeveer 1400 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing ligt tussen de €265 tot €340. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €185 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€736
Buitenlucht2500kWh€515€221
Bodemwarmte1950kWh€368€368
Hybride1550 kWh + 475 M3€552€184

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Doenrade?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Schinnen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Schinnen. Het gaat om een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.schinnen.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Doenrade. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €900 tot plusminus €2900. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Doenrade (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoAir 415 + CTC Ecologic11 KW€2250,-
RemehaEria Tower E 11 kW Monofase10 KW€2300,-
ClivetWSAN-XIN 141 prm20 KW€3150,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Doenrade aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!