Warmtepomp Hoensbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hoensbroek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €205,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse factoren. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Hoensbroek.
warmtepomp-installateur-6431

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook in staat woning te koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Gemakkelijke installatie
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcodegebied6431
Netnummer045 (+3145)
Gas-gebruik M31270 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hoensbroek

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit flink wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoensbroek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hoensbroek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze tool bekijk je veelzijdige leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6431).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder check je accurate aanbevelingen die gaan over populaire warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hoensbroek heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €13.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Hoensbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoensbroek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in veel minder stookkosten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €5900. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt berekend door allerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25400Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14400 – €20200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5400 – €6975Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3550 – €6100Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2250 – €7000Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hoensbroek consumeert om en nabij 1270 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €270 tot €375. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €170 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€733
Buitenlucht2575kWh€491€242
Bodemwarmte1875kWh€345€388
Hybride1300 kWh + 400 M3€528€205

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoensbroek?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Heerlen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval hebben we een speciale groene lening van je gemeente Heerlen. Het is een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.heerlen.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hoensbroek. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot wel €1900. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hoensbroek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je circa €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2450.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoAir 406 + CTC Ecologic4 KW€1700,-
RemehaEria Tower E 4,5 kW Monofase4 KW€1700,-
ClivetWSAN-XIN 101 prm13 KW€2450,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hoensbroek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!