Warmtepomp Amstenrade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Amstenrade? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een economische en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Amstenrade.
warmtepomp-installateur-6436

 • Een verantwoorde keuze
 • Beschikt over koelende functie
 • Toekomstbestendig
 • Weinig onderhoud
 • Snel terugverdiend

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6436
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Amstenrade

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We hebben te maken met diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Amstenrade kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Amstenrade? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl check jij veelzijdige de beste installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6436).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hierna doorzoek jij omvangrijke toelichtingen over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Amstenrade kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.700 en €14.000. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.200 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Amstenrade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-amstenrade

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €8000. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke rekening komt tot stand door specifieke onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23300Veel vermogen, relatief duur
Water-water€14400 – €21800Kan ook koelen
Lucht-lucht€4800 – €7050Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5050 – €6700Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2650 – €5100Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Amstenrade verbruikt circa 1400 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Eneco of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €260 tot €345. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €195 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€734
Buitenlucht2450kWh€499€235
Bodemwarmte1650kWh€352€382
Hybride1400 kWh + 500 M3€536€198

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Amstenrade?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Schinnen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Schinnen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.schinnen.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Amstenrade. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot ongeveer €3700. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Amstenrade (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CTCEcoAir 408 + CTC Ecologic5 KW€1800,-
RemehaEria Tower E 6 kW Monofase5 KW€1800,-
ClivetWSAN-XIN 121 prm14 KW€2550,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Amstenrade aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een prettige leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!