Warmtepomp Oirsbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Oirsbeek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario krijg je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Als je iets verders scrollt bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Oirsbeek.
warmtepomp-installateur-6438

 • Verantwoorde investering
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcodegebied6438
Netnummer046 (+3146)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oirsbeek

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit fors wat systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oirsbeek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Oirsbeek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze vergelijker check je vandaag nog installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6438).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl vind je toepasbare informatie die gaan over de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oirsbeek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €14.500. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.450 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Oirsbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oirsbeek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €8000. Een hybride variant koop je al vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van velerlei zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €26700Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17400 – €22300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5100 – €7200Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3500 – €7000Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2575 – €6650Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oirsbeek verbruikt om en nabij 1400 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing ligt tussen de €250 tot €380. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €195 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€735
Buitenlucht2400kWh€507€228
Bodemwarmte2075kWh€360€375
Hybride1400 kWh + 400 M3€544€191

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oirsbeek?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Schinnen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Schinnen. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.schinnen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oirsbeek. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €675 tot doorgaans €3050. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oirsbeek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op pakweg €1575.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CTCEcoAir 410 + CTC Ecologic8 KW€2100,-
RemehaEria Tower E 8 kW Monofase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XIN 131 prm18 KW€2950,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Oirsbeek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar wel stroom. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!