Warmtepomp Sweikhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Sweikhuizen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een voordelige en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €290,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende zaken. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Sweikhuizen.
warmtepomp-installateur-6174

 • Helemaal van het gas af
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode-regio6174
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sweikhuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je vindt velerlei toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sweikhuizen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert het huis en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Sweikhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze pagina check je veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6174).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf vind jij toepasbare details aangaande de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Sweikhuizen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.300 en €11.100. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Sweikhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sweikhuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een flinke subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7400. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3100. De eindfactuur wordt gecalculeerd door velerlei variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26300Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€13500 – €23600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5150 – €7300CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5350 – €7500Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2800 – €5350Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Sweikhuizen verbruikt pakweg 1400 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €280 tot €320. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €180 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€690
Buitenlucht2550kWh€455€235
Bodemwarmte1750kWh€317€373
Hybride1600 kWh + 450 M3€490€200

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Sweikhuizen?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden een paar zaken: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Schinnen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de erkende groene lening bij gemeente Schinnen. We hebben het over een een kortlopende lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.schinnen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Sweikhuizen. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €575 tot doorgaans €3050. Benieuwd hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sweikhuizen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ong. €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 6.110 KW€2300,-
Pico EnergyNDX D10EuC11 KW€2900,-
ClimerAIRYS AI1611 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Sweikhuizen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan zorg je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!