Warmtepomp Puth

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Puth? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een voordelige en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende facetten. Als je iets verders scrollt vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Puth.
warmtepomp-installateur-6155

 • Duurzame warmte
 • Comfortabel leefcomfort
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Royale subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcodegebied6155
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Puth

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Puth kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Puth? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels onze tool bekijk je in enkele stappen installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6155).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als categorie huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand ontdek jij samengestelde informatie inzake de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Puth kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €17.000. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Puth (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-puth

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €5800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke investering wordt berekend door meerdere randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €25600Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€15400 – €20500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3750 – €7150Eenvoudige installatie
Lucht-water€3800 – €7125Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2225 – €6200Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Puth verbruikt ong. 1400 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €250 tot €350. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, rond de €195 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€688
Buitenlucht2350kWh€482€206
Bodemwarmte2025kWh€344€344
Hybride1600 kWh + 525 M3€516€172

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Puth?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Deze installatie is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Schinnen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de regio Schinnen. Dit is een interessante lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.schinnen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Puth. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het type en het vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot maar liefst €3950. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Puth (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1625.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2225.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 4.16 KW€1900,-
Pico EnergyNDX D06EuC7 KW€2800,-
ClimerAIRYS AI107 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Puth aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!