Warmtepomp Geffen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Geffen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Verderop bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Geffen.
warmtepomp-installateur-5386

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Aangenaam leefcomfort
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilig alternatief
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5386
Netnummer073 (+3173)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geffen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geffen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Geffen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je snel de beste installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5386).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Hierna lees je accurate details aangaande de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Geffen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.100 en €14.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.625 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Geffen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geffen

Plaatsen in de regio:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2100. De uiteindelijke rekening komt tot stand door meerdere aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €26500Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €20000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4400 – €6275Lage aanschafprijs
Lucht-water€5400 – €6450goede performance, neemt ruimte buiten in
Hybride€2075 – €6800Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Geffen verbruikt circa 1400 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €270 tot €375. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €190 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€693
Buitenlucht2300kWh€450€243
Bodemwarmte2075kWh€312€381
Hybride1300 kWh + 550 M3€485€208

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Geffen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente s-Hertogenbosch?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de regio s-Hertogenbosch. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.s-hertogenbosch.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Geffen. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 en kunnen oplopen tot €2450. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Geffen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ongeveer €1575.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2100.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0041TS MTD219 KW€3700,-
NIBEMT-MB21-019-FS-E0 KW€2800,-
ClimavenetaAW 0061HT/S13 KW€2450,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Geffen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!