Warmtepomp Rosmalen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Rosmalen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal elementen. Op ons warmtepomp-portaal tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Rosmalen.
warmtepomp-installateur-5241

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige oplossing
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5241
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rosmalen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit velerlei versies. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rosmalen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Rosmalen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze vergelijker bekijk je waardevolle (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5241).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand tref jij samengestelde aanbevelingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Rosmalen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €190,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.800 en €13.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Rosmalen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rosmalen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, je realiseert een significant lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2900. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels diverse randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25500Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€16700 – €24800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4550 – €7100Werkt ook als een airco
Lucht-water€4850 – €7075Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2950 – €5000Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rosmalen consumeert om en nabij 1400 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €220 tot €335. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €160 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€741
Buitenlucht2675kWh€489€252
Bodemwarmte1675kWh€341€400
Hybride1600 kWh + 450 M3€526€215

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rosmalen?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente s-Hertogenbosch?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de gemeente s-Hertogenbosch. Het betreft een tijdelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.s-hertogenbosch.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans is er de ISDE-subsidie Rosmalen. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €850 tot doorgaans €3000. Interesse naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rosmalen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op om en nabij €1625.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaNX-N /K 0252P42 KW€5350,-
NIBEF2040-1613 KW€2600,-
CIATAQUACIAT ILD 260B44 KW€5550,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Rosmalen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie leidt tot een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!