Warmtepomp Nuland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Nuland? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €315,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. Op deze pagina ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nuland.
warmtepomp-installateur-5391

 • Duurzame warmte
 • Ook in staat woning te koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veilige manier van verwarmen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5391
Netnummer073 (+3173)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nuland

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit velerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nuland kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nuland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze pagina lees jij snel en eenvoudig warmtepomp installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5391).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder bekijk je omvangrijke raadgeving m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Nuland kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €19.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.725 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Nuland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nuland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, je realiseert veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7000. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2300. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27600Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€13200 – €24200Koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €6850Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5100 – €6900Hoge subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2800 – €5200Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nuland verbruikt ong. 1400 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Essent of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €260 tot €355. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €140 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€695
Buitenlucht2675kWh€466€229
Bodemwarmte2025kWh€327€368
Hybride1375 kWh + 450 M3€500€195

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nuland?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw moderne gasketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente s-Hertogenbosch?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten s-Hertogenbosch. Dit is een speciale lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.s-hertogenbosch.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nuland. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met model en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €725 tot plusminus €3350. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Nuland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1675.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaWWR 0041T DHW215 KW€3300,-
NilanCompact P0 KW€1100,-
ClimavenetaAW 0071HT/S18 KW€2950,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Nuland aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in huis verloren gaat. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!